"Een diep verlangen om mensen te helpen en daardoor iets wezenlijks te betekenen voor een ander hebben mijn loopbaan gevormd."

- Angelic Bloemberg

Solliciteren in Drenthe boek | Bloemberg.nu

Over Solliciteren in Drenthe

Hoi! (Ook wel 'Moi' in het Drents) Ik ben Angelic Bloemberg, gecertificeerd loopbaanadviseur en werkgelukdeskundige. Sinds 2001 ben ik werkzaam in het werkveld van Organisatie, Mens en Arbeid. In 2008 startte ik mijn eigen onderneming.

Het idee voor dit boek begon toen mijn gezin en ik in 2003 gingen verhuizen naar de andere kant van het land; Drenthe! Eenmaal wonend en werkend in deze prachtige omgeving leerde mij dat het betreden van de arbeidsmarkt hier enige verschillen met zich meebracht. Verschillen die ik graag met je deel. Solliciteren in Drenthe. Wat maakt dat nou zo anders?

In dit boek neem ik je mee in mijn visie over solliciteren. Ik vertel succesverhalen, geef tips en gun ik je een kijkje in de wondere wereld van het sollicitatieproces.

Solliciteren is hard werken en goed voor jezelf zorgen. Ik heb er daarom voor gekozen om een werkboek te ontwikkelen. Hiermee krijg jij de mogelijkheid inzichten, aantekeningen en gemaakte oefeningen overzichtelijk te bewaren.

Ik wens je veel succes met je sollicitatieactiviteiten!

Over Angelic

Angelic Bloemberg is professioneel trainer, coach en adviseur op het gebied van o.a. loopbaanadvies, solliciteren en 2e spoor re-integratie. Aan de hand van jarenlange ervaring en opleiding heeft zij nu haar kennis gebundeld in het boek Solliciteren in Drenthe.

Contact Bloemberg info en formulier

Deskundigen aan het woord

Interviews met:
Albert Jan Vos, Algemeen Directeur van Grand Café het Postkantoor
Henri Offerein, Supermarktgoeroe vanaf 1996, Restauranthouder
Ilse Ter Stege, Eigenaar EN Uitzendbureau Hoogeveen
Gabrie Schoen, Eigenaar Gabrie Schoen HRM advies

 

Inzichten van:
Alex van der Meer, Coach Personeelsmobiliteit Drenthe
Marnix Imbos, Coach Personeelsmobiliteit Drenthe
Peter Vos, Adviseur Werkgeversdienstverlening UWV Drenthe
Peter Killestijn, mede verantwoordelijk voor de aansluiting onderwijs - arbeidsmarkt bij Werkplein Drentsche Aa en de Arbeidsmarktregio Groningen – Noord Drenthe.

Ervaringen van:
Henk Zomer, Senior Accountmanager bij Kijk op het Noorden
Jeroen Bottema, trotse eigenaar van het bedrijf ChessDreams

Voorbeeld Online tekst
Marloes Eilander, Business Unit Assistant bij Wereldhave

Taalkundig:
Arja Olthof, Streektaalfunctionaris Huus van de Taol
Delia Bremer, Cultureel Ondernemer, Klein Paradiso Concerten, Literair & Beeldend Kunstenares
Johan Debbenhof (Meppel) helpt bedrijven, organisaties en particulieren die meer succes willen met 'teksten waar veel van afhangt', zoals acquisitie- en sollicitatiebrieven. Ook heeft hij poëzie in de streektaal van Reest gepubliceerd.